Celje obiskal dr. Milan Brglez

Včeraj je Lokalni odbor SMC Celje gostil podpredsednika SMC in predsednika DZ dr. Milana Brgleza. Namen delovnega dne je bilo obiskati različna področja (šolstvo, sociala, šport, kultura, gospodarstvo…), prisluhniti njihovim predstavnikov ter najti skupne rešitve za izboljšave, za katere se zavzema tudi sama SMC. V spremstvu poslanke SMC v DZ RS Janje Sluga, predstavnikov vodstva lokalnega odbora, mestnih svetnikov ter ostalih članov lokalnega odbora se je skozi ves dan zvrstilo kar precej obiskov najrazličnejših ustanov.

Obisk dr. Brgleza smo pričeli točno opoldan na I. gimnaziji v Celju, kjer je kot bivši dijak aktivno sodeloval kot gost okrogle mize, ki so jo pripravili dijaki gimnazije na temo mladih in njihove prihodnosti. Spremljal ga je tudi podpredsednik SMCmladi, podmladka naše stranke. Ravnatelj nam je razkazal prostore gimnazije, ob koncu je sledil še ogled izgradnje nove šolske telovadnice, ki bo odprta letos septembra in bo velika pridobitev za samo ustanovo. Nadaljevali smo na drugi strani Trubarjeve ulice z obiskom Doma ob Savinji, kjer nam je direktorica predstavila delovanje samega doma za starejše, storitev nudenja pomoči na domu ter nas popeljala po prostorih z zaključnim ogledom dnevnega centra, ki predstavlja sodobno obliko pomoči starejšim. Pot nas je naprej vodila gorvodno ob reki Savinji do vsem Celjanom poznane »Špice«, kjer domuje Kajak kanu klub NIVO Celje. Predsednik kluba nam je predstavil vse dosedanje dosežke kluba ter predstavil idejni projekt ureditve področja na Špici, saj si s polno paro prizadevajo za gradnjo hidravličnega jeklenega jezu, ki bo Celju dal dodano vrednost. S približno 5 milijonov vredno investicijo (sofinancirano s strani EU) bi dobili novo trenažno in tekmovalno progo, Celjani mestno kopališče ter rekreacijsko točko, mesto Celje pa odlično turistično destinacijo, ki bi ugodno vplivala na obiskanost in prepoznavnost mesta ob Savinji. Ob koncu se je dr. Brglez tudi podpisal v knjigo podpore razvoju centra.

 

Sledil je obisk Muzeja novejše zgodovine Celje, kjer smo si najprej ogledali fotografsko razstavo »Korenine« našega celjskega mestnega svetnika Vinka Skaleta, direktor muzeja nas je pa popeljal po prostorih muzeja ter prestavil novejšo zgodovino knežjega mesta. Izkoristili smo lep sončen dan in izvedli vodeni ogled po mestnem jedru z zunanjim ogledom Knežjega dvora, Gosposke ulice, pozdravili slikarje v Umetniški četrti, sledil je še ogled Glavnega trga, nedavno odprtega Paviljona za prezentacijo arheologije, kjer je tudi sedež Turistično informacijskega centra Celje in zaključek na Krekovem trgu pri kipu Alme Karlin.

 

Pozno popoldne je bilo namenjeno obisku uspešnega visoko tehnološkega podjetja ETRA v Bukovžlaku, kjer so nam predstavili najnovejše projekte in produkte, ki jih uspešno lansirajo tudi v tujino. Sledilo je še srečanje z lokalnimi gospodarstveniki Kluba Zlatorog in Obrtne zbornice Celje. Dr. Brglez je prisluhnil predlogom navzočih ter strnili so pogovor z zaključkom, da morata država in gospodarstvo medsebojno sodelovati z roko v roki v dobrobit razvoja Slovenije.

 

Ob koncu dneva je opravil še intervju na Radiu Celje, večer pa zaključil ob sproščeni večerji s člani Lokalnega odbora Celje.